Over Purrfect Cat

Wat begon als een idee om kattenbaasjes en liefhebbers meer te vertellen over hun katten, groeide uit tot een missie om meer kennis te delen over voeding, gezondheid en leefomgeving specifiek voor de kat.

 

Het doel van PurrfectCat is om genuanceerde kennis te bieden, waarbij kritisch gekeken wordt naar de reguliere methoden. Daardoor komen ook alternatieve methoden aan bod, die niet altijd door de reguliere sector worden meegenomen.

 

Adviezen zijn gebaseerd op onderzoek van blogs (zoals van dierenartsen), wetenschappelijke artikelen en individuele ervaringen. Meningen worden onderbouwd met feiten, theorieën, onderzoek en gedachtegangen. Zo biedt Purrfect Cat adviezen gebaseerd op de best beschikbare informatie over doelmatigheid en doeltreffendheid.

 

Zo kunnen we samen onze katten gelukkiger en gezonder maken!

 

Wil je bijleren over jouw katten en bewustere keuzes maken, dan is deze site voor jou.

Op het programma

Hier de onderwerpen die voor de komende periode in de planning staan:

  • Meer over KVV en rauw voeren aan katten
  • Overgewicht bij katten
  • Aanbevelingen voor kattenbrokken

Marilyn

MarilynIk ben Marilyn, de hoofdschrijver van deze blog. Schrijven en katten zijn twee van mijn favorieten en op Purrfect Cat kan ik deze twee mooi combineren.

 

Van kinds af aan zijn er al katten om mij heen. Thuis waren er twee nestjes – de eerste van 6 had een gehandicapt katje met een gebocheld ruggetje en een blind oogje, Bobbie. Zij was mijn lievelingskat en kwam altijd lekker bij me slapen. Bobbie kreeg een nestje van 4, waaronder Lapje, welke mijn eigen katje werd.

 

Lapje is een huis-tuin-en-keuken kat. Ze vindt spelen met een muisje aan een stokje het leukst. Eens heeft ze een biefstukje van het aanrecht gestolen en soms rent ze als een dolle door het huis. Vanaf haar krabtoren bij het raam houdt ze ons en buiten lekker in de gaten.

Lapje PurrFect Cat

Sinds ik op reis ben, is Lapje bij mijn moeder. Ondertussen leer ik andere huistijgers kennen over de hele wereld. Zoals Thor, de Britse korthaar, die van knuffelen houdt en zijn zusje Milo plagen. Millie en Coco uit Esperance (Australië), die altijd in zijn voor een aai over het koppie. Maar ook Marcos, de enorme Ragdoll kater die je letterlijk een kopstoot geeft om geaaid te worden. En zijn ‘vrouw’ Peggy Sue, die maar al te graag op de bank naast me ligt als ik een boek lees.

Thor
Kat Milo
Kat Millie
Kat Coco
Ragdoll (Marcos)
Peggy Sue (Ragdoll vrouwtje)

Kim

KimIk ben Kim, sinds kort schrijver bij Purrfect Cat. Doordat ik altijd al een grote liefde heb gehad voor dieren en dan met name katten, wilde ik hier meer mee gaan doen.

 

Omdat ik mensen graag help het leven van hun kat(ten) te verbeteren, heb ik een Facebook groep opgericht, Katten Weetjes. Hier ben ik Marilyn tegen het lijf aan gelopen en omdat onze visies goed bij elkaar aansluiten, ben ik zodoende ook hier terecht gekomen.

 

Katten hebben altijd al een grote rol in mijn leven gespeeld en ik ben nu zelf ook trotse “moeder” van drie heerlijk eigenwijze kroelkontjes.

Noetje (2009) is mijn oudste dame en eerste eigen liefde. Een dame met een sterke wil, maar een pracht van een kat. Erg sociaal bij mensen, al moeten de dingen wel op haar manier.

Amon (2009) is de kerel in huis, gekomen als maatje voor Noetje en een grote inspiratiebron voor mijn onderzoeken. Hij heeft hier en daar een onderdeel minder of juist extra,maar dat maakt hem alleen maar interessanter.

Toetie (2016) is de nieuwste aanwinst. Ze brengt wat leven in de brouwerij en is echt ons kleine meisje. Houdt niet zo van vreemde dingen, maar dit compenseert ze door de aandacht die ze aan ons en Amon geeft.

 

Ik ben iemand die goed is in alternatieve denkwijzes. Wanneer de reguliere oplossingen niet werken, ga ik zelf op onderzoek uit om een eigenplan op te stellen. Hierdoor wil ik weleens afwijken van de norm, maar het zal altijd in het belang van het dier zijn.

 

Één ding is zeker: Ik doe het met een hoop passie!

Noetje
Amon
Toetie
Pootje PurrfectCat

Reacties zijn gesloten.